De opstelling

Tijdens het kantinefeest komen natuurlijk de grootste kantinehits voorbij. We hebben daarom de grootmeesters van de kantinesound uitgenodigd. Het dreamteam bestaat uit louter vedettes. De opstelling voor deze avond is dan ook als volgt.

Gerard Joling

Gerard Joling begon zijn zangcarrière – in tegenstelling tot zijn broer Bennie – in het Engels. Later zong hij ook in het Nederlands, Spaans, Frans, en Italiaans. In welke taal Gerard ook zingt, het is allemaal kantinewaardig. Want wie pinkte geen traantje weg bij No More Boleros ? Wie ging er niet los op Maak Me Gek ? Wie kneep niet zijn billen samen bij die ene hoge noot in Shangri-La ? Gerard brengt onversneden kantinesound. Naast fenomenale kantinezanger is Gerard ook een veelzijdig multitaskende duizendpoot. The Voice, Geer & Goor, De Toppers, Het Songfestival, Holland’s Got Talent; wat heeft Gerard nou niet gedaan? Precies, optreden in De Grootste Kantine van Nederland. Toen Gerard belde en ons zijn plan voorlegde waren we snel om. Want wat is er nou beter voor de kantinesfeer dan Gerard Joling in topvorm? Om te gieren!

Zanger Kafke

Emancipatie staat hoog in het vaandel in onze kantine. Niet dat Zanger Kafke hier iets mee te maken heeft, maar we hebben het toch maar even gezegd… Goed, dan nu Zanger Kafke. Kafke is een rijzende ster en zijn naam gonsde het afgelopen jaar door alle kantines in het land. Zijn muziek wordt honderdduizenden keren gestreamd en single Onze Dag is een regelrechte hit. Hoe dat komt? Geen idee, want zingen kan hij niet! Gelukkig draait het in de kantine om meer dan alleen zangtalent of topprestaties. Zanger Kafke vat dit zelf het best samen: “Hoe meer jullie drinken, hoe beter ik ga klinken”. Goed zo, Kafke. De kantine is namelijk voor iedereen. We hebben het toch maar even gezegd.

Django Wagner

Dit jaar staat Django Wagner voor de derde keer op rij in onze kantine. Een loepzuivere hattrick!!! Django is een kantineman in hart en nieren en daarnaast een groot sportliefhebber. Hij is regelmatig te vinden in de buurt van het biljartlaken, en zelf speelt hij graag een potje darts. Eenmaal ontketend blaast hij vervolgens iedere kantine omver met zijn gouden zigeunerstrot. Onze rots in de branding en de ruggengraat van het kantinefeest. Driemaal op rij: Django! Django! Django!

Bonnie St. Claire

Bonnie St. Claire is de Heilige Moeder aller kantinemoeders. Ze slaat een arm om je heen als je weer eens verloren hebt. Ze vertelt je dat morgen alles anders wordt. Ze gaat met je buiten spelen. Als het moet belt ze zelfs Dokter Bernhard voor je. En als alle pleisters geplakt, alle tranen gedroogd en alle kusjes erop gegeven zijn zet Bonnie St. Claire de kantine nog eens eventjes flink op de kop. Clap your hands and stamp your feet! Een vrouw als Bonnie is dan ook onmisbaar in onze kantine. De Madonna van de kantinesound. Amen.

Stef Ekkel

Stef Ekkel is een kantinekanon van de bovenste plank. Hij heeft thuis een heuse prijzenkast vol gouden platen, Edisons en andere prachtige prijzen, maar het liefst kijkt hij naar een vitrine vol vettige frikandellen in de kantine van zijn favoriete cluppie. Onze Stef gaat namelijk liever te dik in de kist dan dat hij een kantinefeestje mist. Toch is meneer Ekkel zelf ook niet vies van een beetje fysieke inspanning. Afgelopen jaar is hij namelijk voor de vierde keer vader geworden. Wat een werklust! Ook op het podium gaat Stef voorop in de strijd. Zodra hits als De Woonboot of Waarheen Waarvoor ’ door de kantinespeakers schallen verandert de kantine in een kolkende feestmassa. Kantinesound op zijn best.

Gert Valk

Roald Dahl, Aretha Franklin, Elia Viviani, Søren Kierkegaard, Oprah Winfrey, Ronnie Oude Haarhuis, Aung San Suu Kyi en David Hasselhoff. Een rijtje namen waar je Gert Valk niet meteen tussen verwacht. Nee, natuurlijk niet! Onze Gert heeft wel iets beters te doen dan het schrijven van kinderboeken, halfnaakt hollen over het strand, het verdoezelen van genocide, het uitpakken van de vaatwasmachine of het redden van de wereld. Gert is namelijk kantinezanger van beroep. Waarom? Omdat je jarig bent.

DJ Ivar

DJ Ivar is de baas van de kantine. Hij grijpt je bij je lurven en laat je niet meer los. Zijn kneiters klapperen nog harder door de kantinespeakers dan de lauwe gehaktballen door het snackloket van sportpark ‘t Bölke vliegen op een doordeweekse zondag. Wat een man, wat een platen! Ook Ivar scoort dit jaar een hattrick – hij is er voor de derde keer bij. Ivar heeft al heel wat feestjes gehad, maar in de kantine voelt hij zich het best op zijn gemak. Lekker plaatjes draaien, en af en toe zingt-ie ook zelf een lekker moppie mee. Zo hoort dat. Kantines love Ivar.

Erik Hulzebosch
Presentatie

Hij is aantoonbaar de beste Elfstedentochtwinnaar die we nooit gehad hebben. Want wie weet er tegenwoordig nog dat ene Bert Achtereek, een spruitjesfokker uit Wolfheze de Elfstedentocht van 1997 won? Precies, niemand. Nooit van gehoord. En wie werd er tweede? Erik Hulzebosch natuurlijk! Erik is altijd al een publiekslieveling geweest. Hij was dan ook torenhoog favoriet voor de winst in de laatste Tocht der Tochten. Toen hij tweede werd na, euh… die andere man, zong iedereen zijn naam: Hulzebosch, Hulzebosch, Erik Hulzebosch! Sindsdien scoorde hij carnavalshits, ontmoette hij diverse sjeiks en prinsessen, trad hij op met Normaal, adviseerde hij de Dalai Lama en won hij tussendoor ook nog even So You Wanna Be A Popstar. Dat hij in 1997 tweede werd maakt Erik niets uit. Zelf zegt hij erover: “ Beter tweede in de laatste Elfstedentocht, dan laatste in de tweede.” Bij Erik is het glas altijd bomvol. Daar houden we van. Dat is de ware kantinementaliteit. Bij wie is dus de presentatie van ons kantinefeest beter in handen dan bij Erik Hulzebosch? Nee, het antwoord is niet Bert Achtereek…

Wij maken gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.