De opstelling

Tijdens het kantinefeest komen natuurlijk de grootste kantinehits voorbij. We hebben daarom de grootmeesters van de kantinesound uitgenodigd. Het dreamteam bestaat uit louter vedettes. De opstelling voor deze avond is dan ook als volgt.

Jannes

Even voorstellen. Mijn naam is Jannes. Gewoon Jannes.

Eenvoudige woorden van een groot man. Jannes is grootgebracht in de kantine van WKE uit Emmen, kantinemuziek is hem met de paplepel ingegoten. Dat hij zelf een ware grootmeester van de kantinesound is geworden is dus niet zo vreemd. Van Eleonora naar Casablanca tot Napoli, een Beetje Meer of Ietsiepietsie, Laat me, Dam Dam, Ga maar weg… De rij met kantinehits die Jannes op naam heeft is drie keer langer dan de menukaart van Snackbar Vet van Jet. En ook drie keer zo lekker!

Henk Dissel

Deze Brabo is een lieveling van vooral de vrouwelijke kantinegangers.

Henk blijft echter altijd zichzelf en doet waar hij goed in is: het zingen van dikke kantinehits! Dissel heeft een groot aanhangerschap, blijkt ook uit zijn achternaam. Wist je trouwens dat Henk een opleiding motorvoertuigentechniek heeft afgerond? Zou dit ook te maken hebben met zijn achternaam? Vraag het hem zelf maar tijdens het kantinefeest. Eén ding is wel zeker, Dissel trekt het feest in de kantine naar een hoger plan. Hits als ‘Stap voor stap’ en ‘Het cafeetje’ slaan in als ‘Een bom’. Henkie Henkie Henkie….

Stefan en Sean

Ze staan misschien niet in de top 2000. Ze hebben ook geen oeuvre award voor hun podiumkunsten in de wacht gesleept. Zelfs geen nobelprijs voor de vrede. Maar mag het verdorie ook gewoon een keertje feest zijn?

Je kunt nou eenmaal niet alleen kwaliteitsmuziek in de kantine zetten. In de kantine wil je ook af en toe helemaal los. Voor deze mannen geen gevoelige noten van Jaques Brel, Bach of Takeo Ischi. Neen. De nummers op hun usb-stick gaan over aardse zaken, zoals een frikandel speciaal. Dat mag best, Stefan en Sean. Daar zit potentie in.

Tino Martin

2016 HMH. 2017 Ziggo Dome. 2018 Koninklijk Theater Carré. 2019 Olympisch Stadion. 2020 Kantinefeest. Dit heeft Tino altijd al gewild. Hier heeft hij naar toe gewerkt. Wat moet hij in vredesnaam in 2021? Half-time Super Bowl? Wat zal Beyoncé balen zeg…

Hij zal exact om 20:30 uur beginnen. Eis dus van je teamgenoten dat ze ‘wel’ een keer op tijd komen. Tino Martin gaat er iets moois van maken. Hoe? Vraag het je kantinejuf. Zij weet Het.

John West

Oost, best, John West. Je denkt; wat is dat voorn artiest? De op Sardinië geboren John West werd ontdekt door Forel Williams en sindsdien wil iedereen een graatje van zijn succes meepikken. Hoewel John echt van alle vismarkten thuis is, voelt hij zich in de kantine pas echt als een vis in het water. En niet zonder reden, want qua kantinesound is John West echt een baars! We waren al een paar jaar naar hem aan het hengelen, maar tot nu toe visten we telkens achter het net. Dat we John dit jaar eindelijk aan de haak hebben geslagen vinden we dan ook dolfijn (is een zoogdier – red.). In zijn teksten heeft John vaak het hart op de tong, als het maar lekkerbekt. John speelt de tent zo plat als een mantarog, geen haring blijft in de grond. Of zoals John het zelf zegt: “Ik zal zingen tot ik er bij meerval.”

Erik Hulzebosch
Presentatie

Die bewuste Elfstedentocht van 1963 is Erik Hulzebosch sinds het kantinefeest van vorig jaar helemaal vergeten. Erik heeft namelijk een nieuw doel – 35 jaar achter elkaar naar het Grootste Kantinefeest van Nederland in Hengevelde. Goed bezig, Erik. De teller staat na dit jaar al op twee.

Afgelopen jaar liet Erik zien dat hij over de ware kantinementaliteit beschikt. Hij presenteert de hele avond en ondertussen zingt hij lekker een paar deuntjes mee. Ook achter de schermen is hij niet te beroerd om even de handjes uit de mouwen te steken. Hij sjouwt met biertanks, verzorgt de artiestencatering, repareert heftrucks, helpt artiesten van hun podiumvrees af, doet de afwas en sluit netjes de tent af. Erik Hulzebosch is misschien nog wel gewoner dan Jannes. Geneuglijke kearl.

DJ Ivar

Wat kantinebaas Ivar het liefst doet? Zelf noemt hij het KKK: Kneiterhard Kantinehits

Knallen! Dat is waar Ivar goed in is. Geef hem een draaitafel, twee gehaktballen, een half

kratje pils en een microfoon en de kantine schudt op zijn grondvesten. Daarom is DJ Ivar er

dit jaar voor de vierde keer gewoon weer bij. Lekker plaatjes draaien, en af en toe zelf ook

een lekker moppie meezingen. Zo hoort dat. Kantines love Ivar.